Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за смяна на масло 147 1.6 120к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за смяна на масло 147 1.6 120к.с.

Здравейте,

Искам съвет, и да ползвах търсачката.

Колата ми е на 212 хил.км. Какво масло да взема за лятото (мисля,че ще си навъртя километрите до към Октомври)? Синтетика, полу-синтетика? 5W-40, 10W-40, 10W-60? Не съм наясно с маслата кой са по добри, по течни, по гъсти, с присадки и т.н. До сега съм карал със Selenia, Mobil и Yacoo.

Благодаря предварително
    Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Ако караш по-спортно и на магистралата я "пържиш", си вземи определено 10в60. АКо караш нормално и 10в40 ще ти свърши работа
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

карам абсолютно нормално, така или иначе лятото между Бургас и Сл.Бряг в пиковите часове не може да се постигне скорост по висока от 80км/ч

а синтетика или полу-синтетика? май клоня към синтетиката

Comment

Откакто съм взел колата, става вече 2 години и половина я карам само с 10w60 Selenia racing и съм доволен.

Comment

Синтетика.

Comment

От личен опит бих ти препоръчал горещо 10х40 на Мотул. Това е масло, което върши работа, както сега в горещините, така и в студа. Цената му е около 85-90 лева за 5 литра. Но го вземи ЗЪДЪЛЖИТЕЛНО от ПРОСПИЙД! Там то ще е 100% оригинално!
            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
              Здравейте,

Колата ми е на 212 хил.км. Какво масло да взема за лятото (мисля,че ще си навъртя километрите до към Октомври)? Синтетика, полу-синтетика? 5W-40, 10W-40, 10W-60? Не съм наясно с маслата кой са по добри, по течни, по гъсти, с присадки и т.н. До сега съм карал със Selenia, Mobil и Yacoo.

Благодаря предварително
              10W60 Selenia или YACCO http://www.yacco-bulgaria.com/products.html добри цени добро качество.
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Здравейте,

Благодаря предварително
                Selenia 20K, това е маслото за теб
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

карам абсолютно нормално, така или иначе лятото между Бургас и Сл.Бряг в пиковите часове не може да се постигне скорост по висока от 80км/ч

а синтетика или полу-синтетика? май клоня към синтетиката
                  Дори е много, населени места с по 50 ... тук там колони и кръстовища по 60 най- високата скорост ще ти е 80 на отсечка

10w40 Selenia 15k караш го 12к и го сменяш Ако не ти е проблем и 20к сложи, но на 14к го смени

За състезатели: SELENIA RACING 10W60 * за аутобан

* аз предпочитам маслото да е в метална кутия .. по- съмнителни са ми pvc.
                  Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

благодаря за отговорите ви.

вече свърших работата - маслото е Selenia 20K, само дето малко се струва множко 20к километра за смяна? мисля, най-много към 12-14 да го сменя.

Comment

благодаря за отговорите ви.

вече свърших работата - маслото е Selenia 20K, само дето малко се струва множко 20к километра за смяна? мисля, най-много към 12-14 да го сменя.
                      най-много
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Макс 10к ако питаш мен.... Аз моето го сменям на около 7-8к.
                        Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                        sigpic

Comment

Working...
                        X